06 24 534 080 | borkezeles@kerttrade.hu
KERTTRADE
a minőségi borkezelés szakértője
06 24 534 080 borkezeles@kerttrade.hu
KERTTRADE
a minőségi borkezelés szakértője

Rólunk

A Kerttrade Italtechnológia Kft.-t – különböző német cégek magyarországi kereskedelmi képviseleteinek, szaktanácsadási tevékenységének átvételére, valamint a saját kereskedelmi és importtevékenységének kialakítására – hazai befektetők alapították 1992-ben. Cégünk közvetlenül Budapest közelében a Dunavarsányi Ipari Parkban - az M0-ás autópályáról is jól megközelíthető helyen - található. 

 Italtechnológiai anyagainkat ajánljuk:

  • borászati technológiákhoz, 
  • söripari technológiákhoz,
  • gyümölcslégyártási technológiákhoz,
  • minden egyéb italipari, ill. „folyékony élelmiszer” gyártási technológiához

Az általunk forgalmazott anyagok többségükben a kanadai Lallemand cég gyártmányai, a szűrőlapok a svájci Filtrox cég termékei, (Filrox és Carlson szűrőlapok, szűrőgyertyák), az EP Minerals Celatom kovaföldjei és az amerikai Vinventions vállalat Nomacorc cukornád alapú szintetikus dugói.

A kezelőanyagok egységcsomagjainak címkéjén - a termék megnevezésén kívül - a felhasználásra  való  utalás  mellett az eltarthatósági idő is megtalálható. A termékek leírása weboldalunkról letölthető, de kérésre részletes felhasználási útmutatót is küldünk.

Tudnivaló azonban, hogy a szőlő és az abból készült bor a természet ajándéka - vagyis nem egzakt anyag -, így a felhasználási útmutató csak ajánlás lehet. Az elkészült bor minőségét a borkezelés  befolyásolhatja,  de  meghatározó  a  szüreti  anyag  (a szőlő) minősége és az a gondosság, amivel készül.

Korábban nem használtak borkezelő anyagokat, mégis volt jó bor, akkor most miért ajánljuk ezeket - kérdezhetik tőlünk.

A válasz egyszerű. Két dolog megváltozott:

  1. Időtényező: újabban nem elégszünk meg azzal, hogy a tél vége felé legyen kierjedt borunk, hanem előbb szeretnénk fogyasztani. Tehát fel kell gyorsítani az erjedést, a tisztulást, az érést stb. 
  2. Környezeti ártalmak: műtrágyák, permetező szerek használata miatt szermaradványok vannak a mustban, a borban, ipari üzemek és az országút közelsége miatt vegyianyag szennyeződéssel kell számolnunk,  az  ózonlyuk  jelensége (megnövekedett UV sugárzás) megváltoztatja a növények szerkezetét.

Ezek együttes hatása a spontán erjedési/érési folyamatokat gátolhatja, ill. káros irányba befolyásolhatja.