06 24 534 060 | borkezeles@kerttrade.hu
KERTTRADE
a minőségi borkezelés szakértője
06 24 534 060 borkezeles@kerttrade.hu
KERTTRADE
a minőségi borkezelés szakértője

Rólunk

kerttrade kereskedelmi kft.-t – különböző német cégek magyarországi kereskedelmi képviseleteinek, szaktanácsadási tevékenységének átvételére, valamint a saját kereskedelmi és importtevékenységének kialakítására – hazai befektetők alapították 1992-ben. Cégünk közvetlenül Budapest közelében a Dunavarsányi Ipari Parkban - az M0-ás autópályáról is jól megközelíthető helyen - található. 

 Italtechnológiai anyagainkat ajánljuk:

 • borászati technológiákhoz, 
 • söripari technológiákhoz,
 • gyümölcslégyártási technológiákhoz,
 • minden egyéb italipari, ill. „folyékony élelmiszer” gyártási technológiához

Saját bor készítése nem csak munka, hanem öröm is. Öröm a vele való foglalatosság, a bor erjedésének, kialakulásának  (érésének) figyelése, valamint a kész bor kóstolása, ill. családtagoknak, barátoknak való kínálása.

Az oldalonunkon megtalálható anyagok kivétel nélkül a webshopunkon keresztül megrendelhető!

A forgalmazott anyagok többségükben a német Erbslöh cég gyártmányai, a szűrőlapok a svájci Filtrox cég termékei, (Filrox és Carlson szűrőlapok, szűrőgyertyák), továbbá forgalmazzuk a Lallemand világcég Lalvin élesztőit, tápsóit, az EP Minerals gyáróriás Celatom kovaföldjeit, az amerikai Vinventions vállalat Nomacorc cukornád alapú szintetikus dugóit, az olaszországi Colombin parafadugóit, és a német Wigol pincetisztító termékeit. 

A    kezelőanyagok    egységcsomagjának    címkéjén    a    termék    megnevezésén    kívül    a felhasználásra  való  utalás  mellett az  eltarthatóság  ideje  és  az  OÉTI  engedély  száma  is megtalálható. Kívánságra részletes felhasználási útmutatót is küldünk, ill. a termékek leírása weboldalunkról is letölthető.

Tudnivaló azonban, hogy a szőlő és az abból készült bor a természet ajándéka - vagyis nem egzakt anyag -, így a felhasználási útmutató csak ajánlás lehet. Az elkészült bor minőségét a borkezelés  befolyásolhatja,  de  meghatározó  a  szüreti  anyag  (a szőlő) minősége és az a gondosság, amivel készül.

Korábban nem használtak borkezelő anyagokat, mégis volt jó bor, akkor most miért ajánljuk ezeket - kérdezhetik tőlünk.

A válasz egyszerű. Két dolog megváltozott:

 1. Időtényező: újabban nem elégszünk meg azzal, hogy a tél vége felé legyen kierjedt borunk, hanem előbb szeretnénk fogyasztani. Tehát fel kell gyorsítani az erjedést, a tisztulást, az érést stb. 
 2. Környezeti ártalmak: műtrágyák, permetező szerek használata miatt szermaradványok vannak a mustban, a borban, ipari üzemek és az országút közelsége miatt vegyianyag szennyeződéssel kell számolnunk,  az  ózonlyuk  jelensége (megnövekedett UV sugárzás) megváltoztatja a növények szerkezetét.

Ezek együttes hatása a spontán erjedési/érési folyamatokat gátolhatja, ill. káros irányba befolyásolhatja. 

 A kerttrade kft. foglalkozik továbbá az alábbi műanyag termékekkel:

 • Műanyag félkész termékek:
 • építési, -szerelési feladatokra,
 • promóciós, dekorációs, reklámipari tevékenységekre,
 • ipari felhasználási célokra,
 • nyomdaipari alkalmazásokra,
 • építészeti, belsőépítészeti megoldásokra

kerttrade telephely