06 24 534 060 | borkezeles@kerttrade.hu
KERTTRADE
a minőségi borkezelés szakértője
06 24 534 060 borkezeles@kerttrade.hu
Hírek
Hírek
2022-05-30

Szűrés szűrőlapokkal, azaz hogyan kerüljön minőség a palackba

A lapszűrés a klasszikus értelmezés szerint a zavarosító és szilárd részek leválasztására használható. A leválasztás a szűrőközeg pórusmérete alapján, a durva és finom részecskék visszatartásával történik. A szűrőlapok működésének megértéséhez először is meg kell ismernünk az összetételüket. A szűrőlapokat négy összetevő alkotja: cellulóz, kovaföld, perlit és műgyanta. A cellulóz adja a lapok tartását, és biztosítja hálós szerkezetüket. A kovaföld és a perlit a belső felületének köszönhetően kiváló szűrőhatással rendelkezik, így segíti a zavarosító anyagok és részecskék hatékony visszatartását. Műgyantára azért van szükség, hogy a szűrendő borból meg tudjuk kötni a töltéssel rendelkező kolloidokat, mikrobákat és egyéb, töltéssel rendelkező anyagokat. 

Tovább
2022-05-30

Mannoproteinek

A borok testességét, vastagságát nagyban befolyásolják a bennük természetes módon megtalálható mannoproteinek és poliszacharidok. Ezek az anyagok finomseprős érlelés, battonage, valamint mannoproteinek alkalmazásának eredményeként nagyobb mennyiségben jelennek meg a borban. A MannoSoft, MannoStructure és a MannoComplexe mannoprotein-készítmények finomseprős érlelés nélkül képesek javítani a bor ízérzetét és struktúráját.

Tovább
2019-12-05

Üdvözöljük megújult Borkezelés.hu weboldalunkon!

Kedves Látogató!

Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú munkánk gyümölcseként megújult weboldalunkon köszönthetjük! Célunk a korábbi Borkezelés.hu oldal felfrissítésével az volt, hogy az évek során összegyűlt rengeteg szakmai információt egy felhasználóbarát formában tudjuk megosztani a hobbiborászoktól, az italipar számos területén dolgozó szakembereivel, hogy az mindannyiuk számára segítség legyen a saját alkalmazási területén!

Tovább
2019-12-05

Borászati kisokos

Saját bor készítése nem csak munka, hanem öröm is. Ezen kiadvány az egyes lépésekhez szükséges - vagy éppen ajánlott - borkezelő anyagok használatára hívja fel a figyelmet. 

Tovább
2019-05-27

Az új Nomacorc Green Line növényi alapanyagokkal készült lezárók

A Nomacorc Green Line a boros lezárók egy új kategóriáját képviseli, melyek a PlantCorc™, nevet viselik. Ezen lezárók környezetbarát módon előállított cukornád alapú nyersanyaggal készülnek.

Tovább