Az XE szűrőlap sorozat minden tagja a következő fontos előnyöket szem előtt tartva lett kifejlesztve: Minden XE szűrőlap speciális keverék alapján készül, hogy kiemelkedő szűrési kapacitású, és nedves, valamint száraz állapotban is kiválóan kezelhető szűrő médiumot kapjunk. A keverék a következő összetevőkből áll: gondosan előkészített és válogatott, fehérített cellulóz szálakból, szűrő anyagból és bevizsgált műgyantából. Az XE szűrőlapok készítésénél felhasznált alapanyagok folyamatos minőség-ellenőrzésen esnek át és nagy körültekintéssel kerülnek kiválasztásra, hogy az italok és az élelmiszerek készítésénél felhasználhatók legyen.

Minden XE szűrőlap anyagvastagságát szigorúan ellenőrzik, ezért a különböző élességek ugyanazzal a szűrőgép beállítással és azonos tömítésekkel használhatók. Az éleken történő csepegés az XE szűrőlapok speciális kialakításnak és a gyártási körülményeinek köszönhetően minimális. Az XE szűrőlapokat széleskörűen alkalmazzák olyan termékek szűrése során, ahol kiváló tisztaság és stabilitás, valamint a szűrőlapok életideje és integritása is fontos szempont. Az XE lapok tipikus felhasználási területei: borok, sörök, szeszes italok, ahol a hosszú élettartam, sterilitás, stabilitás és tisztaság elengedhetetlen. Az XE lapok más területeken is elfogadottak, mint pl.: alkoholmentes italok koncentrátumai, zselatinok és kozmetikumok, valamint vegyipari és gyógyszeripari köztes termékek és végtermékek szűrése.

Utasítások a szakszerű használathoz

Biztonság

Óvatosan helyezze be a szűrőlapokat a keretek közé, elkerülve a lapok elhajlását, morzsolódását. Soha ne használjon sérült szűrőlapot. A mélységi szűrőlapok behelyezése a szűrőgépbe Hogy megbizonyosodjon a helyes használatról, a szűrőlap sima oldalát tegye a támasztó lappal szembe. A szűrőlap durva oldalát pedig abba az irányba, ahonnan a szűrendő ital belép.

A szűrőgép előkészítés

A szűrés megkezdése előtt ajánlott a már szűrőlapokkal betöltött, enyhén összeszorított szűrőgépet vízzel íz semlegességig mosatni, hozzávetőleg 50 l/m2 , a szűrési folyadékáram 1,25-szörösével. A szűrőlapok beavatása során fellépő csöpögést a szűrőgép összeszorításával kell megszüntetni.

Sterilizálás

A Carlson XE szűrőlapokat telített gőzzel, vagy forró vízzel lehet sterilizálni. A betöltött szűrőlapokat enyhén meg kell lazítani, hogy a gőz teljesen sterilizálni tudja a rendszert. A szűrőlapokat csak akkor szabad véglegesen összeszorítani, ha a szűrőgép már teljesen visszahűlt.