Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

LittoZym Sur lies

Nagy aktivitású, borászati „battonage” enzim, elõsegíti az élesztõ autolízist, növeli a borok testességét és struktúráját, hidroxifahéjsav-észteráz  mellékaktivitás mentes


Jellemzõk:  A LittoZym Sur lies enzim a sejtfal perforálásával elõsegíti a finomseprõ lebontását. Így a mannoproteinek könnyebben kiszabadulnak a sejtfalból. Az ezt követõ enzimatikus lebontásnak köszönhetõen élesztõ mannánok és másodlagos élesztõ anyagok pl.: aromával rendelkezõ aminosavak szabadulnak fel. A mannoproteinek és az élesztõ mannánok növelik az ízérzetet és a boroknak selymességet, krémességet kölcsönöznek. A LittoZym Sur lies enzimes kezelés a boroknak struktúrát és testességet kölcsönöz.

Borászati információk:  Az enzimkészítmény Aspergillus nigerbõl (pektináz, IUB-Nr.: 3.2.1.15) és Trichoderma sp.-bõl (?-glükanáz, IUB-Nr.: 3.2.1.58) készül.
 A LittoZym Sur lies enzim katalizálja a nagymolekulájú pektinek galakturonsavvá és metilészterré bontását, valamint a botrytisz illetve élesztõ glükánok glükózzá bontását.

 - Fõ aktivitás:   30.000 ASV-U/g össz. pektináz
    140.000 PE-U/g pektinészteráz
          9.500  Endo-PG-U/g poligalakturonáz
            6.000  BG-U/g botrytiszglükanáz

 - Mellékaktivitás: ?- glükozidáz
 - Tisztaság: hidroxifahéjsav-észteráz mentes (max. 15 CE-U/g)

 Az aktivitások mérése az OIV-Resolution Oeno 18/2004 által megállapított analitikai módszerek szerint történt.

 - Maltodextrint tartalmaz
 - Tartósítószer mentes
 - Nem GMO és nem klónozott termék

Adagolás:  2 - 5 g/100 l finomseprõs újborhoz:
Az ajánlott adagolási mennyiségek 15 °C-on érvényesek. A jobb eloszlatás érdekében a LittoZym Brillance-t kevés hideg vízben keverjük el. 

A borász tanácsa:  A hozzáadás idõpontja, a hatásidõ és az élesztõ mennyisége (finomseprõ vagy durvaseprõ) befolyásolja az autolízis intenzitását és a bor aromaképére kifejtett hatását.

Csomagolás: 200 g, dobozban.

Tárolás:  Hûvös és száraz helyen tartva az enzimkészítmény max. 3 évig tartható el. Eltarthatósági idõ (MHD) és a charge szám lásd a címkén.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.11.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu