Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Trenolin® Rouge DF 

Folyékony, depszidázmentes vörösborenzim, intenzív színû vörösborokhoz

 

 

A termék rövid leírása

A Trenolin Rouge DF depszidázmentes, vörösborenzim, vöröscefrék kezelésére.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

Intenzív vörös színû, tartalmas és cserzõanyagban gazdag vörösborok elõállítására. A Trenolin Rouge DF-fel kompakt, stabil és intenzív színû vörösborok készíthetõk. A színkinyerés intenzitása mind a héjonerjesztéskor, mind a melegítéses vörösborkészítéskor optimális. A Trenolin Rouge DF 5-8 %-kal megemeli a kihozatalt.

 

A termék és hatása

A Trenolin Rouge DF a szõlõben elõforduló majdnem valamennyi színagyagot szabaddá teszi. Ezzel párhuzamosan folyik a cserzõanyagkioldás, amely az ily módon készített vörösbornak jellegzetes, tartalmas karaktert kölcsönöz. Az enzim célzott adagolásával, a különbözõ vörösbor-technológiák, valamint a hatásidõ és állásidõk kombinálásával egyedileg alakíthatjuk a bor karakterét. A Trenolin Rouge DF mûködése során megakadályozza a nemkívánt csersavfrakciók és kolloidok túlzott mennyiségû kioldódását.

A Trenolin Rouge DF speciális eljárásnak köszönhetõen tisztított enzimkészítmény. Zavaró depszidáz- és oxidáz mellékaktivitásoktól mentes, így a fajtajelleges frissesség biztosított.

 

Adagolása és alkalmazása

A kezelés hatásossága függ az adagolási mennyiségtõl, a hõmérséklettõl és a hatásidõtõl. Adagoláskor a cefre hõmérséklete min. 10 ?C legyen, de jobb, ha 15 ?C fölött van. Minél magasabb a hõmérséklet, az enzim annál hatékonyabban mûködik (max. 55 ?C). Abban az esetben, ha az alkalmazott hõmérséklet magasabb a cefrét vissza kell hûteni.

Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban. Az adagolás után jól keverjük át a cefrét.

 

Kezelési eset

Adagolás idõpontja

Adagolás (ml / 100 kg)

Héjonerjesztés

Zúzás-bogyózás után

8-10

Cefrehevítés

Visszahûtés után (kb. 20 ?C-on)

6-8

Cefrehevítés

Visszahûtés után (kb. 50 ?C-on)

3-5

 

A kolloidok jobb lebontásának, és az ezzel összefüggõ jobb szûrhetõség érdekében kb. 4 ml/ 100l Trenolin Filtro enzimet adagoljunk a must/borhoz. A Trenolin Rouge DF alkalmazása a barrique érlelésre szánt borokhoz is ajánlott.

Az enzim hatásideje függ az adagolástól, de legalább 1 órán át hatni kell hagyni. Hosszabb hatásidõ elõnyös lehet.

15 oC alatti hõmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidõt jelentõsen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget, és dupla hatásidõvel kell számolni.

A bor megszokott alkoholtartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidõ letelte után adagolható a musthoz.

 

 

Tárolása

Hûvös helyen tároljuk. A felbontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielõbb használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu