Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Trenolin® Opti DF 

Granulált depszidázmentes pektináz, cefre, must és újbor kezeléséhez

 

A termék rövid leírása

A Trenolin® Opti DF nagy aktivitású pektináz koncentrátum megfelelõ hatásspektrummal a következõ fõaktivitásokkal: pektinészteráz, poligalakturonáz és pektinliáz. A Trenolin®Opti DF mentes a nem kívánt depszidáz mellékaktivitástól. A Trenolin®Opti DF könnyen oldható finom granulátum. Ez az enzim, cefre, must és újbor kezeléshez használható.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

A kezelési célnak megfelelõen a Trenolin®Opti DF a következõ elõnyöket nyújtja:

Cefrénél: 

·       Jobb préselhetõség, rövidebb présidõ, préskapacitás növelése.

·       A színlé elfolyás növelése, az alacsonyabb présnyomás miatt a színanyagok és polifenolok átvitele a mustba csökken.

Mustnál:

·       A mustülepítési idõ csökken, a mustok tisztábbak lesznek ülepítés után; javítja a derítés hatékonyságát és a szûrhetõséget.

Újbornál:

·       Jobb öntisztulás, a derítõszerek hatásfoka és a szûrhetõség javul.

 

A termék és hatása

A Trenolin® Opti DF jól megválasztott enzimaktivitásai gyors és teljes pektinbontást tesznek lehetõvé, továbbá a növényi nyálka- és zavarosító anyagok lebontását is teljesen elvégzi.

A Trenolin® Opti DF különleges eljárással tisztított enzimkészítmény depszidáz- és oxidáz mellékaktivitás nélkül. Így a fajtajelleg megõrizhetõ.

 

Adagolása és alkalmazása

A kezelés hatásossága függ az adagolási mennyiségtõl, a hõmérséklettõl és a hatásidõtõl. Az adagoláskor a must / cefre / újbor hõmérséklete min. 10 ?C legyen, de jobb, ha 15 ?C fölött van. Minél magasabb a hõmérséklet, az enzim annál hatékonyabban mûködik (max. 55 ?C).

Granulált enzim használatakor az enzimet kisebb mennyiségû vízben fel kell oldani és a kezelendõ mennyiséghez hozzáadni. Az adagolás után a mustot/cefrét jól keverjük át. 

 

Kezelési eset

Adagolás (g/ 100 kg ill. 100l)

Cefre

2-3

Must

1-3

Újbor

1-2

 

Az enzim hatásideje függ az alkalmazástól (cefre, must, újbor, mustkoncentrátum), de legalább 1 órát hagyjuk hatni. Hosszabb hatásidõ elõnyös lehet, amit a korai adagolással érhetünk el a szõlõre, a bogyózóba ill. a présbe adagolva. Mustba adagolva segíti a szediment ülepedését.

15 oC alatti hõmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidõt jelentõsen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget és dupla hatásidõvel kell számolni.

A bor megszokott alkoholtartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidõ után adagolható a musthoz.                              

 

Tárolása

Hûvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielõbb használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu