Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Trenolin®Frio DF

 

Speciális folyékony, depszidázmentes enzimkészítmény hideg áztatás és ülepítés esetén

még 5 ºC-on is hatékony pektinbontást tesz lehetõvé

 

  

A termék rövid leírása

A Trenolinâ Frio DF folyékony, nagy aktivitású speciális enzimkészítmény. Hidegáztatás, maceráció és hideg ülepítés esetén még 5 °C-on is képes gyorsan és hatékonyan lebontani a pektineket. A válogatott újszerû pektináz-alapanyagok alacsony hõmérsékleten is garantálják a cefre jobb préselehetõséget illetve segítik a mustok tisztulását. A Trenolinâ Frio DF depszidázmentes.

A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.


A termék és hatása

Válogatott újszerû pektináz-alapanyagok együttes hatása teszi lehetõvé, hogy a Trenolinâ Frio DF még 5 °C-on is a hatékony pektinbontást.  A cefrében, magas vízmegkötõ képességük és az ebbõl eredõ nagyobb viszkozitás miatt, az oldott pektinek hidrolízisére van szükség. Ennek hatására alacsonyabb présnyomásnál jobb lényeredék érhetõ el, így a nem kívánt keserû polifenolok bevitele csökken. A must oldott pektineihez kapcsolódó zavarosító anyagok is elvesztik vízmegkötõ képességüket, ülepítéssel, flotációval, szûréssel, szeparálással könnyen eltávolíthatók. A Trenolin® Frio DF használata gazdaságos és hatékony, rövid hatásidõvel, nagyon alacsony hõmérsékleten is.

 

Kezelési cél

·         Gyors és hatékony pektinbontás fehér- és kékcefrék hideg áztatása során már 5 ºC-on is.

·         Jobb préselhetõséget biztosít alacsonyabb szüreti hõmérsékleten is, így a léelválasztás alacsonyabb présnyomáson is gyorsabb és ezzel egy idõben a keserû anyagok bevitele is csökken.

·         Az aromaprekurzorok felszabadítása fehér cefrék hideg áztatása, macerációja során.

·         A színkioldódás elõsegítése kék szõlõk hideg áztatása, macerációja során a héjonerjesztés elõtt pl.: maceráció széndioxiddal.

·         Jobb színkioldás a törkölykalapból a széndioxid atmoszférás és …. minden héjonerjesztési technológiánál az alacsony cefre viszkozitás miatt.

·         A mustülepítés elõsegítése a teljes pektinbontással még 5 ºC-on is.

·         Gyors tisztító hatás érhetõ el Seporit PORE-TEC, IsingClair-Hausenpaste és Blankasitâ/Klar-Sol Superrel kombinálva ülepítés és flotáció esetén.

 

Alkalmazása és adagolása

A préselhetõség javítása: pektinhidrolízis már a cefrében

 

Mustülepítés gyorsítása: pektinbontás a mustban

hõmérséklet

adagolás

(ml/100 kg)

Reakcióidõ

 

Hõmérséklet

adagolás

(ml/100 l)

reakcióidõ

10 °C

2-4 ml

1-2 óra

 

10 °C

1-3 ml

2 óra

8 °C

3-6 ml

2-3 óra

 

8 °C

3-5 ml

3 óra

5 °C

5-10 ml

4-6 óra

 

5 °C

5-8 ml

4 óra

 

Hosszabb reakcióidõ alkalmazásával az adagolási mennyiség csökkenthetõ. A pektinbontás hatékonyságáról a pektin teszttel bizonyosodhatunk meg. A Trenolin® Frio DF-et kevés vízzel hígítsuk fel, majd adagoljuk a cefréhez/musthoz és jól keverjük el.

 

Tárolása

Kérjük hûvös helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és mihamarabb használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu