Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Trenolin 4000 DF

Bevált, pektolitikus enzimkészítmény cefre, must és újbor kezelésére


A termék rövid leírása

A Trenolin 4000 DF megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre-, must-, újborkezelésre és mustkoncentrátum készítésére

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

A Trenolin 4000 DF pektinbontó hatása lehetõvé teszi a cefre, must és újbor gazdaságosabb feldolgozását. A cefrekezelésnél jelentkezõ elõnyök mindenekelõtt a nagyobb lényeredék és a préskapacitás jobb kihasználása. Továbbá használatával a borok jobban tisztulnak és jobban szûrhetõek. A Trenolin 4000 DF elsõként teszi lehetõvé különleges pektinbontó tulajdonságainak köszönhetõen a mustkoncentrátum elõállítását. 

 

A termék és hatása

A Trenolin 4000 DF-fel történõ kezelés a cefre elfolyósítását, tehát jó léelválasztást tesz lehetõvé. Az ebbõl következõ préselési idõ csökkenés és préskapacitás növekedés jelentõs cefreállásidõ csökkenést eredményez. A tapasztalat szerint egyidejûleg 6-10 %-kal nõ a mustkihozatal. Mustnál alkalmazva a Trenolin 4000 DF-nek destabilizáló hatása van és segíti a szediment részek kompakt ülepedését. A feldolgozási idõ lecsökken és ezáltal a mikrobiológiai fertõzésveszély csökken.

Mustkoncentrátum elõállításakor a Trenolin 4000 DF gyorsabb feldolgozást tesz lehetõvé. Ilyen esetben a Trenolin DF-et min. 1 órát kell hatni hagyni, mielõtt a kombinált derítést NaCalit PORE-TEC-kel, Gelita-Klarral és Blanaksittal elvégezzük. Ezután hatásosan elvégezhetõ az mustkoncentrátum finomszûrése.

A Trenolin 4000 DF különleges eljárással tisztított enzimkészítmény depszidáz- és oxidáz mellékaktivitás mentes, így a fajtajelleg megõrizhetõ.

 

Adagolása és alkalmazása

A kezelés hatékonysága függ az adagolási mennyiségtõl, a hõmérséklettõl és a hatásidõtõl. Az adagoláskor a must / cefre / újbor hõmérséklete min. 10 ?C kell legyen, de jobb, ha 15 ?C fölött van. Minél magasabb a hõmérséklet, az enzim annál hatékonyabban mûködik (max. 55 ?C).

Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban. Az adagolás után jól keverjük át a mustot.  

Az adagolás irányértékei 15 oC -on a következõk:

      

Kezelési eset

Adagolás (ml / 100 kg ill. 100l)

Cefre

kb. 12

Must

kb. 8

Újbor

kb. 8

Mustkoncentrátum

kb. 12

 

Az enzim hatásideje függ az alkalmazástól, de legalább 1 órát hagyjuk hatni. Hosszabb hatásidõ elõnyös lehet, amit korai adagolással érhetünk el a szõlõre, a bogyózóba ill. a présbe adagolva. Mustba adagolva segíti a szediment ülepedését.

15 oC alatti hõmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidõt jelentõsen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget és dupla hatásidõvel kell számolni.

A bor megszokott alkolhotartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidõ után adagolható a musthoz.                              

 

Tárolása

Hûvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielõbb használjuk fel. 

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 


Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu