Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára
Oenoferm Zweigelt F3

Vörösborélesztő a Zweigelt szőlő fajtajelleges erjesztéséhez


A termék rövid leírása
Az Oenoferm Zweigelt szelektált, szárított fajélesztőt, a klosterneuburgi szőlészeti és borászati kutatóintézet egyik élesztőtörzséből tenyésztették. A Saccharomyces cerevisiae élesztőtörzs LW 415-58 élesztőfaját a Zweigelt fajtajelleges erjesztéséhez szelektálták. Az Oenoferm Zweigelttel a fajtára jellemző érzékszervi tulajdonságok és a fajtajelleg teljes mértékben megjelenik a borokban. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Zweigelt élesztőt azért szelektálták, hogy a Zweigeltnél vagy más kékszőlő fajtáknál biztonságos erjedést garantáljon, és így tiszta, fajtajelleges borokat eredményezzen. Aromaképét a gyümölcsös borokban éppúgy, mint a testesekben a meggy és cseresznye jegyek határozzák meg. Az Oenoferm Zweigelttel erjesztett szőlőből készíthetünk könnyű, csonthéjas gyümölcsök illatára emlékeztető bort, ugyanakkor alkalmas házasítási alap erjesztésére vagy használhatjuk hordós érlelésre szánt, testes vörösbor készítésénél is. Az Oenoferm Zweigelttel történő erjesztés elősegíti a biológiai almasavbontást.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az ajánlott erjedési hőmérséklet:
- gyümölcsös Zweigeltek esetén 25-28 °C,
- testes vörösborok esetén 28-32 °C. Alkoholtűrőképesség: 14,5 %vol. 

Adagolása
20-30g Oenoferm Zweigelt 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm Zweigelt élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.


Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.11.12.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu