Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Oenoferm® Terra

Kiemeli a terroire karaktert, neutrális jelleget és biztos erjedést ad


A termék rövid leírása

Az Oenoferm® Terra egy szelektált „vadélesztõfaj”, amely a borok terroire karakterét nem változtatja meg, hanem inkább kiemeli. Egyidejûleg lehetõvé teszi a biztos erjesztést, nemkívánatos erjedési melléktermékek képzõdése nélkül.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

A spontán erjedésre hasonlító, de megbízható lefolyású erjedéssel autentikus, terroir borok készítése.

 

Termék és hatása

A szelektált Oenoferm® Terra „vadélesztõfaj” fehér- és vörös mustok illetve cefrék neutrális és biztos erjesztésére alkalmas. Magától értetõdõen a bogyó primer aromái az erjedés során is megmaradnak, és az erjedési melléktermékek nem fedik el. A termõtáj jellegzetességei: a fekvés, a talaj, a mikroklíma, a felszín, a mûvelésmód és nem utolsó sorban a borász keze által megformált bor jellege kiemelésre kerül.
A spontánerjedésre hasonlító erjedés ellenére sem kapunk nem kívánt, elfedõ tónusokat, ami az ilyen fajta borok finomságát befolyásolhatja. Az erjedésindítás nagyon gyors és az erjedés komplikációk nélkül megy végbe a teljes kierjedésig.

 

Adagolása

Általánosan ajánlott adagolási mennyiség 20-30 g/100 l must.

 

Alkalmazása

Az Oenofermâ Terra-t alkalmazás elõtt kb. 10-szeres mennyiségû 1 : 1 arányú  kéz meleg (max. 35 ?C) must / víz keverékben lassan elkeverjük majd 20 – 30 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztõ szuszpenziót – ami általában kissé felhabzik – ezt követõen keverés közben a musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztõ szuszpenzió és a beoltandó mennyiség hõmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ?C. Ellenkezõ esetben élesztõsokk léphet fel és az élesztõ sejtek jelentõs része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztõ szuszpenzió és a beoltandó tétel hõmérsékletét fokozatosan közelítjük.

 

A rehidratálást követõ 10. perc után a VitaDrive®élesztõmobilizátor élesztõ szuszpenzióhoz történõ hozzáadása ajánlott (azonos mennyiségben, mint az élesztõ). A VitaDrive® erõsíti az élesztõt már korai fázisban, fontos aminósavakkal, mikroelemekkel és vitaminokkal, elõsegíti a szaporodást és növeli a sejtek aktivitását, valamint az ellenálló képességet. Így biztosítható a must teljes kierjedése, a kénhidrogénszag kialakulásának lecsökkentése, valamint az erjedés során tisztább illatú bor nyerhetõ.   

 

Amint az erjedés beindul ajánlott a hõmérséklet ellenõrzése, hogy az erjedést megfelelõ szinten tudjuk tartani.

 

Tárolása

Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hûvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu