Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

Oenoferm Rosé F3

Rozéélesztő, vidám-életteli rozék készítéséhez


A termék rövid leírása
Az Oenoferm Rosé rozébor, blanc de noir készítéséhez szelektált, szárított Saccharomyces cerevisiae fajélesztő. A kiválasztás legfontosabb szempontjai: a gyors erjedésindítás, valamint az élesztő hidegtűrő képessége volt. A gyümölcsös borok előállításánál különösen fontos a gyors erjedésindítás, így a nem kívánatos mikrobák anyagcseréje és szaporodásuk háttérbe szorítható.
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Rosé olyan mustok erjesztésére alkalmas, melyek friss, könnyen érthető rozékat, blanc de noirs-kat eredményeznek. A könnyű, gyümölcsös, tiszta rozéborok előállítása gyakran nagyon nehéz feladat. Nem ritka a nem teljesen egészséges (mikrobiológiailag fertőzött) szőlő, melynél még a gyors feldolgozással és a cefre vagy must hűtésével sem lehet a mikrobiológiai aktivitást kizárni. Csak gyors erjedésindítással - amire az aktív Oenoferm Rosé szárított fajélesztő képes - akadályozhatjuk meg az idegen mikrobák által okozott, nemkívánatos illat- és íz hibákat.
Az Oenoferm Rosé-val erjesztett borokra jellemzőek, a gyümölcsös- és az édeskés virág- valamint a mézes illatok. Az Oenoferm Rosé hajlamos a lassú végerjedésre. Az erjedés szándékos leállításával a bogyós gyümölcsökre emlékeztető jegyek még jobban erősíthetők.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést: 17-22 °C között ajánljuk.
Alkohol tűrőképesség: 13,5 v/v %.

Adagolása
20-35g Oenoferm® Rosé 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm® Rosé élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.10.17.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu