Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

LittoLevure Merlot

Borászati élesztõ, fajtajelleges Merlot készítéséhez


Jellemzõk:  A LittoLevure Merlot kihangsúlyozza a Merlotra jellemzõ aromajegyek összetettségét. Bogyós gyümölcsökre, ribiszkére, málnára emlékeztetõ jegyek a cseresznyére emlékeztetõ, markáns jegyekkel kiválóan kiemelhetõk. Ezenkívül a szilvára jellemzõ jegyek nagyon jól beleillenek a Merlot aromaképébe. A LittoLevure Merlottal erjesztett borok fajtajellegesek és telt érzést adnak.

Borászati információk:
  - az erjedésindítás fázisa: rövid,
  - az erjedés kinetikája: gyors és egyenletes,
  - erjesztési hõmérséklet: 22-32 °C 
  - alkohol tolerancia: 15 v/v %-ig
  - erjedési melléktermékek képzése: nagyon csekély,
  - glicerinképzés: 5 –10 g/l,
  - tápanyagszükséglet: általános,
  - az erjedést követõ biológiai almasav bontás: problémamentes.

Adagolás:  20 – 30 g/100 l.

Rehidratálás:   A LittoLevure Merlot kb. 10-szeres mennyiségû víz-must 1:1 keverékében kell rehidratálni. Az élesztõt lassan keverjük el, majd 20-30 percig hagyjuk duzzadni. (ezt általában gyenge habképzõdés kíséri).


A borász tanácsa:    A must és a rehidratált élesztõ hõmérséklete között max. 10 °C különbség lehet, ellenkezõ esetben az élesztõ erjesztõ képessége romlik. Normális és csekély tápanyagszükségletû élesztõk esetén az évjárati viszonyok miatt elõállhat tápanyaghiány. Ilyen esetben élesztõ-mobilizátor / tápsó használata szükséges.


Csomagolás:  500 g, általános esetben kb. 2.500 l musthoz elegendõ.


Tárolás:  Hõtõl és fagytól védve tároljuk.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.10.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu