Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

Oenoferm Kloster- neuburg F3

Szelektált fajélesztő nagyértékű, fajtajelleges borokhoz


A termék rövid leírása
Az Oenoferm® Klosterneuburg szárított fajélesztő, amelyet a klosterneuburgi fajélesztő szelektáló intézet élesztőtörzseiből választották és tenyésztettek ki. A Saccharomyces cerevisiae élesztőfaj új LW 415-58 törzsét szaporították, mivel nagy élősejtszámnak köszönhetően kiváló erjesztési tulajdonságokkal rendelkezik. Gyors erjedésindítást, jó végerjedésfokot garantál, még nagyon magas cukortartalom esetén is, emellett minimális habképzést, és gyors áterjesztést tesz lehetővé. Az Oenoferm® Klosterneuburggal erjesztett borok érzékszervi tulajdonságai kiválóak. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Klosterneuburgot azért szelektálták ki, hogy még a nagy értékű boroknál is megfelelő erjedést biztosítson. Ezzel a szárított fajélesztővel a lehető legkevesebb erjedési mellékterméket tartalmazó, tiszta illatú borok készíthetők. Az Oenoferm Klosterneuburg már korán képes autolizálni, így a sur-lies érlelésre, illetve battonagera kiválóan alkalmas. Erjedés során fajtajelleges, fűszeres-mogyorós és érett gyümölcsökre emlékeztető jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Az Oenoferm Klosterneuburggal készített borok nagyon vastagok és az erjedést követő almasavbontás könnyen beindítható BioStart kultúrával.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 17-22 °C között ajánljuk. Alkohol tűrőképesség: 14 v/v %.

Adagolása
20-30g Oenoferm Klosterneuburg 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm Klosterneuburg élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.10.17.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu