Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Oenoferm Freddo F3

Fehérbor-élesztõ az aromakiemelõ hidegerjesztéshez


A termék rövid leírása
Az Oenoferm® Freddo szelektált szárított fajélesztõ Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) hideg mustok beoltására (akár 10 oC-on is), valamint irányított, aromakiemelõ hidegerjesztésre (kb. 13 - 17 oC) is használható. Az LW 317-30 élesztõtörzsénél különösen fontos szempont volt a magas végerjedésfok biztosítása alacsonyabb hõmérsékleten is. Az érzékszervi bírálatok megerõsítik az Oenoferm® Freddo-val erjesztett borok kifejezett gyümölcsösségét. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztõszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztõfajok már az elõállítás során az Erbslöh-F3 élesztõszaporításnak köszönhetõen sokkal erõsebbek lesznek. Az élesztõk elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztõk biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetõvé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Freddo a mustok aromakiemelõ hidegerjesztésére illetve hideg mustok beoltására használható. Hideg mustból történõ folyamatos szelekciók során izolálták az Oenoferm Freddo szárított fajélesztõt. Ez az élesztõ képes hideg mustok erjedésének beindítására is. Az Oenoferm® Freddo kiemeli a szõlõ és a must citrus-gyümölcsökre, grapefruitra, almára, õszibarackra és rózsa illatra emlékeztetõ jegyeit. Az erjedést követõen a borok frissek, aromaképük kiegyensúlyozott. Az Oenoferm® Freddo-t természetesen magasabb erjedési hõmérsékleten is alkalmazhatjuk. Az erjedés gyors és biztos. Az Oenoferm® Freddo legkevésbé hajlamos a kénhidrogén/bakszag képzésére és az erjedés minimális habképzõdéssel jár. Az almasavbontásra az Oenoferm® Freddo gátlólag hat.
Az erjedés lefolyása és a megfelelõ érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 13-17 °C között ajánljuk. Alkohol tûrõképesség: 15 v/v %.

Adagolása
20-30g Oenoferm® Freddo 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztõsejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségû élesztõsejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztõfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm® Freddo élesztõt alkalmazás elõtt kb. 10-szeres mennyiségû 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ?C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztõ szuszpenziót ezt követõen keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztõszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hõmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ?C. Ellenkezõ esetben ún. élesztõsokk léphet fel és az élesztõsejtek jelentõs része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztõszuszpenzió és a beoltandó tétel hõmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztõ vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztõhöz kb. 10 perc elteltével az élesztõvel azonos mennyiségû VitaDrive® F3 élesztõmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hõmérséklet ellenõrzése, hogy az erjedést megfelelõ szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hûvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük. Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek. Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.10.17.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu