Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

Oenoferm Freddo F3

Fehérbor-élesztő az aromakiemelő hidegerjesztéshez


A termék rövid leírása
Az Oenoferm® Freddo szelektált szárított fajélesztő Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) hideg mustok beoltására (akár 10 oC-on is), valamint irányított, aromakiemelő hidegerjesztésre (kb. 13 - 17 oC) is használható. Az LW 317-30 élesztőtörzsénél különösen fontos szempont volt a magas végerjedésfok biztosítása alacsonyabb hőmérsékleten is. Az érzékszervi bírálatok megerősítik az Oenoferm® Freddo-val erjesztett borok kifejezett gyümölcsösségét. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Freddo a mustok aromakiemelő hidegerjesztésére illetve hideg mustok beoltására használható. Hideg mustból történő folyamatos szelekciók során izolálták az Oenoferm Freddo szárított fajélesztőt. Ez az élesztő képes hideg mustok erjedésének beindítására is. Az Oenoferm® Freddo kiemeli a szőlő és a must citrus-gyümölcsökre, grapefruitra, almára, őszibarackra és rózsa illatra emlékeztető jegyeit. Az erjedést követően a borok frissek, aromaképük kiegyensúlyozott. Az Oenoferm® Freddo-t természetesen magasabb erjedési hőmérsékleten is alkalmazhatjuk. Az erjedés gyors és biztos. Az Oenoferm® Freddo legkevésbé hajlamos a kénhidrogén/bakszag képzésére és az erjedés minimális habképződéssel jár. Az almasavbontásra az Oenoferm® Freddo gátlólag hat.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 13-17 °C között ajánljuk. Alkohol tűrőképesség: 15 v/v %.

Adagolása
20-30g Oenoferm® Freddo 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm® Freddo élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük. Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek. Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.10.17.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu