Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

LittoLevure Complexe 

Borászati élesztő komplex, strukturált, intenzív színű vörösborokhoz


Jellemzők:   A LittoLevure Complexe kiemeli a vörösborok tanninstruktúráját és garantálja a borok összetettségét. A tanninok kiegyensúlyozottakká, kifinomulttá válnak és beépülnek a bor összképébe. A gyümölcsösség erőteljesebben jelenik meg a bor aromaképében. Jellemző a bogyósgyümölcsökre és cseresznyére emlékeztető illatjegyek.

Borászati információk:
  - az erjedésindítás fázisa: rövid,
  - az erjedés kinetikája: gyors és egyenletes,
  - erjesztési hőmérséklet: 18– 35 °C,
  - alkohol tolerancia: 15 v/v %-ig,
  - erjedési melléktermékek képzése: nagyon csekély,
  - glicerinképzés: 5 – 7 g/l,
  - tápanyagszükséglet: általános,
  - az erjedést követő biológiai almasav bontás: problémamentes.

Adagolás: 20 – 40 g/100 l.

Rehidratálás:  A LittoLevure Complex-et kb. 10-szeres mennyiségű víz-must 1:1 keverékében kell rehidratálni. Az élesztőt lassan keverjük el, majd 20-30 percig hagyjuk duzzadni. (ezt általában gyenge habképződés kíséri).


A borász tanácsa:  A must és a rehidratált élesztő hőmérséklete között max. 10 °C különbség lehet, ellenkező esetben az élesztő erjesztő képessége romlik. Normális és csekély tápanyagszükségletű élesztők esetén az évjárati viszonyok miatt előállhat tápanyaghiány. Ilyen esetben élesztő-mobilizátor / tápsó használata szükséges.


Csomagolás:  500 g, általános esetben kb. 2.500 l musthoz elegendő.


Tárolás:   Hőtől és fagytól védve tároljuk.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.10.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu