Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Oenoferm® Color F3

Vörösborélesztõ színstabil, hangsúlyos gyümölcsaromákkal rendelkezõ vörösborok elõállítására


A termék rövid leírása
Az Oenoferm Color Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) élesztõfajból szelektált szárított fajélesztõ. A kiválasztásakor különös hangsúlyt fektettek az élesztõ színanyag feltáró és színstabilizáló képességére. Az Oenoferm Color olyan enzimrendszerrel rendelkezik, amely a szõlõhéjban levõ antocianint felszabadítja. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztõszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztõfajok már az elõállítás során az Erbslöh-F3 élesztõszaporításnak köszönhetõen sokkal erõsebbek lesznek. Az élesztõk elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztõk biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetõvé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Color kiválóan alkalmas színstabil, hangsúlyos gyümölcsaromákkal rendelkezõ vörösborok készítéséhez. Az élesztõfaj sajátossága, hogy kiváló színkioldó képessége miatt mélyszínû borokat eredményez és a vörösborokra jellemzõ csonthéjas gyümölcsaromákat alakít ki, vegetatív jegyekkel. Az Oenoferm Colorral melegítéses vörösboreljárással készített borok is erjeszthetõk. Az Oenoferm Colorral erjesztett vörösborok kiválóan érlelhetõk nagy hordókban vagy barriqueban.
Az erjedés lefolyása és a megfelelõ érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 18-28 °C között ajánljuk. Alkohol tûrõképesség: 15 v/v %.

Adagolása
25-35g Oenoferm Color 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztõsejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségû élesztõsejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztõfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm Color élesztõt alkalmazás elõtt kb. 10-szeres mennyiségû 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztõ szuszpenziót ezt követõen keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztõszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hõmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkezõ esetben ún. élesztõsokk léphet fel és az élesztõsejtek jelentõs része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztõszuszpenzió és a beoltandó tétel hõmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztõ vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztõhöz kb. 10 perc elteltével az élesztõvel azonos mennyiségû VitaDrive® F3 élesztõmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hõmérséklet ellenõrzése, hogy az erjedést megfelelõ szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hûvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2012.10.15.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu