Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

LittoLevure CHA

Borászati élesztő pezsgő készítéshez


Jellemzők:  Champagne-ban szelektált Saccharomyces cerevisiae (bayanus) élesztőtörzs pezsgőkészítéshez. Főleg a kiváló minőségű palackban érlelt pezsgők készítéséhez ajánlott. A pezsgőknek finom gyümölcsös, élesztős és mogyorós jegyeket kölcsönöz.


Borászati információk: 
 - Rövid adaptációs idő
 - Az erjedés kinetikája: gyors és egyenletes
 - Optimális erjedési hőmérséklet: 14 – 26 °C
 - Alkohol tolerancia: 16v/v %-ig
 - Erjedési melléktermékek képzése: nagyon csekély
 - Glicerin termelő képesség: 5 – 7 g/l


Adagolás: 15 – 20 g/100 l.

Rehidratálás:  A LittoLevure CHA-t kb. 10-szeres mennyiségű víz-must 1:1 keverékében kell rehidratálni. Az élesztőt lassan keverjük el, majd 20-30 percig hagyjuk duzzadni. (Ezt általában gyenge habképződés kíséri).

A borász tanácsa:  A must és a rehidratált élesztő hőmérséklete között max. 10 °C különbség lehet, ellenkező esetben az élesztő erjesztő képessége romlik. Normális és csekély tápanyagszükségletű élesztők esetén az évjárati viszonyok miatt előállhat tápanyaghiány. Ilyen esetben élesztő mobilizátor / tápsó használata szükséges.


Csomagolás: 500 g, általános esetben kb. 2.500 l musthoz elegendő.


Tárolás: Hőtől és fagytól védve tároljuk.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...


Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.10.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu