Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Oenoferm Bouquet F3

A termék rövid leírása
Az Oenoferm Bouquet szelektált, szárított fajélesztõ, amely kiváló aromaképzõ tulajdonságairól ismert. Speciális enzimtevékenységével felszabadítja a szõlõben levõ aromakomponenseket. 
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztõszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztõfajok már az elõállítás során az Erbslöh-F3 élesztõszaporításnak köszönhetõen sokkal erõsebbek lesznek. Az élesztõk elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztõk biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetõvé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Bouquet nagy mennyiségben termel „gyümölcsanyagokat” és észtereket, és ezzel hozzájárul a sokrétû íz- és illatanyag összetételhez. Elõnyös ennél az élesztõnél a gyors erjesztés. Az Oenoferm? Bouquet-tal erjesztett borok testesek, vastagok és az egzotikus gyümölcsökre, a fekete ribizlire és az édes virágillatra jellemzõ jegyeket viselik magukon. Az Oenoferm? Bouquet képes az idegen aromákat eltakarni.
Az Oenoferm Bouquet-tal erjesztett fehérbor kiválóan használható küvék készítéséhez. Az erjedés lefolyása és a megfelelõ érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 16-20 °C között ajánljuk. Alkohol tûrõképesség: 15 v/v %.

Adagolása
25-35g Oenoferm Bouquet 100l musthoz adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztõsejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségû élesztõsejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztõfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm Bouquet élesztõt alkalmazás elõtt kb. 10-szeres mennyiségû 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ?C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztõ szuszpenziót ezt követõen keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztõszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hõmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ?C. Ellenkezõ esetben ún. élesztõsokk léphet fel és az élesztõsejtek jelentõs része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztõszuszpenzió és a beoltandó tétel hõmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztõ vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztõhöz kb. 10 perc elteltével az élesztõvel azonos mennyiségû VitaDrive® F3 élesztõmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hõmérséklet ellenõrzése, hogy az erjedést megfelelõ szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hûvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.06.

 

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu