Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

Oenoferm Bouquet F3

A termék rövid leírása
Az Oenoferm Bouquet szelektált, szárított fajélesztő, amely kiváló aromaképző tulajdonságairól ismert. Speciális enzimtevékenységével felszabadítja a szőlőben levő aromakomponenseket. 
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Bouquet nagy mennyiségben termel „gyümölcsanyagokat” és észtereket, és ezzel hozzájárul a sokrétű íz- és illatanyag összetételhez. Előnyös ennél az élesztőnél a gyors erjesztés. Az Oenoferm Bouquet-tal erjesztett borok testesek, vastagok és az egzotikus gyümölcsökre, a fekete ribizlire és az édes virágillatra jellemző jegyeket viselik magukon. Az Oenoferm Bouquet képes az idegen aromákat eltakarni.
Az Oenoferm Bouquet-tal erjesztett fehérbor kiválóan használható küvék készítéséhez. Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 16-20 °C között ajánljuk. Alkohol tűrőképesség: 15 v/v %.

Adagolása
25-35g Oenoferm Bouquet 100l musthoz adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm Bouquet élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.

Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.06.

 

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu