Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szűrés kategóriára

Oenoferm®Bio

Tanúsított bio körülmények között előállított borászati fajélesztő, integrált biológiai művelésből származó mustok erjesztéséhez


A termék rövid leírása

Az Oenoferm® Bio tanúsított biológiai körülmények között szaporított és szárított borászati fajélesztő. Az elszaporítás során felhasznált táptalaj tanúsított biológiai művelésből származik. Az élesztő szaporítása, szárítása és csomagolása a 2092/91 (EK) számú rendelet szerint zajlik. Az így kiszelektált élesztőtörzs kiemeli a szőlőfajta, a szőlőterület fekvésének és a talajadottságoknak tipikus jegyeit anélkül, hogy a bortípust jellegét elfedné. Ez az élesztő szelekció - „Saccharomyces cerevisiae isolat Klingelberg” - a badeni őrgrófság staufenbergi kastélya körüli szőlőterületekről származik.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

Fajtajelleges és dűlőszelektált borok szabályozott erjesztéséhez, az integrált biológiai borkészítés előírásainak megfelelően.

 

Termék és hatása

A bioszőlőből előállított borok elkészítése különleges odafigyelést igényel nemcsak a termőterületen, hanem a teljes pincegazdaságban is. Az erjesztés szerepe különösen fontos. Ezért az Oenoferm Bio élesztőkultúra szelektálásakor az alábbi szempontokra nagy hangsúlyt fektettünk: a biztonságos erjesztés, minimális erjedési melléktermékképzés, valamint az élesztő illat és íz semlegessége. Ajánlott erjesztési hőmérséklet fehér és rozéboroknál 16-22 ˚C között, vörösboroknál 20-26 ˚C között.

 

Adagolása

Általánosan ajánlott adagolási mennyiség 20 g Oenofermâ Bio/100 l must. 15 ˚C-nál alacsonyabb beoltási hőmérséklet esetén, botrytiszes must, illetve magas mustfok esetén az adagolási mennyiség 25-30 g/100 l must növelendő. A megfelelő tápanyagellátás a Vita-tápanyagokkal biztosítható.

 

Alkalmazása

Az Oenofermâ Bio-t alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1 : 1 arányú  kéz meleg (max. 35 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót – ami általában kissé felhabzik – ezt követően keverés közben a musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztő szuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben élesztősokk léphet fel és az élesztő sejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztő szuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.

 

A rehidratálást követő 10. perc után a VitaDrive®élesztőmobilizátor élesztő szuszpenzióhoz történő hozzáadása ajánlott (azonos mennyiségben, mint az élesztő). A VitaDrive® erősíti az élesztőt már korai fázisban, fontos aminósavakkal, mikroelemekkel és vitaminokkal, elősegíti a szaporodást és növeli a sejtek aktivitását, valamint az ellenálló képességet. Így biztosítható a must teljes kierjedése, a kénhidrogénszag kialakulásának lecsökkentése, valamint az erjedés során tisztább illatú bor nyerhető.   

 

Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

 

Tárolása

Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertető megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetőink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözőek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelező érvényűek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU előírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu