Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Oenoferm®Bio

Tanúsított bio körülmények között elõállított borászati fajélesztõ, integrált biológiai mûvelésbõl származó mustok erjesztéséhez


A termék rövid leírása

Az Oenoferm® Bio tanúsított biológiai körülmények között szaporított és szárított borászati fajélesztõ. Az elszaporítás során felhasznált táptalaj tanúsított biológiai mûvelésbõl származik. Az élesztõ szaporítása, szárítása és csomagolása a 2092/91 (EK) számú rendelet szerint zajlik. Az így kiszelektált élesztõtörzs kiemeli a szõlõfajta, a szõlõterület fekvésének és a talajadottságoknak tipikus jegyeit anélkül, hogy a bortípust jellegét elfedné. Ez az élesztõ szelekció - „Saccharomyces cerevisiae isolat Klingelberg” - a badeni õrgrófság staufenbergi kastélya körüli szõlõterületekrõl származik.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

Fajtajelleges és dûlõszelektált borok szabályozott erjesztéséhez, az integrált biológiai borkészítés elõírásainak megfelelõen.

 

Termék és hatása

A bioszõlõbõl elõállított borok elkészítése különleges odafigyelést igényel nemcsak a termõterületen, hanem a teljes pincegazdaságban is. Az erjesztés szerepe különösen fontos. Ezért az Oenoferm Bio élesztõkultúra szelektálásakor az alábbi szempontokra nagy hangsúlyt fektettünk: a biztonságos erjesztés, minimális erjedési melléktermékképzés, valamint az élesztõ illat és íz semlegessége. Ajánlott erjesztési hõmérséklet fehér és rozéboroknál 16-22 ?C között, vörösboroknál 20-26 ?C között.

 

Adagolása

Általánosan ajánlott adagolási mennyiség 20 g Oenofermâ Bio/100 l must. 15 ?C-nál alacsonyabb beoltási hõmérséklet esetén, botrytiszes must, illetve magas mustfok esetén az adagolási mennyiség 25-30 g/100 l must növelendõ. A megfelelõ tápanyagellátás a Vita-tápanyagokkal biztosítható.

 

Alkalmazása

Az Oenofermâ Bio-t alkalmazás elõtt kb. 10-szeres mennyiségû 1 : 1 arányú  kéz meleg (max. 35 ?C) must / víz keverékben lassan elkeverjük majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztõ szuszpenziót – ami általában kissé felhabzik – ezt követõen keverés közben a musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztõ szuszpenzió és a beoltandó mennyiség hõmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ?C. Ellenkezõ esetben élesztõsokk léphet fel és az élesztõ sejtek jelentõs része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztõ szuszpenzió és a beoltandó tétel hõmérsékletét fokozatosan közelítjük.

 

A rehidratálást követõ 10. perc után a VitaDrive®élesztõmobilizátor élesztõ szuszpenzióhoz történõ hozzáadása ajánlott (azonos mennyiségben, mint az élesztõ). A VitaDrive® erõsíti az élesztõt már korai fázisban, fontos aminósavakkal, mikroelemekkel és vitaminokkal, elõsegíti a szaporodást és növeli a sejtek aktivitását, valamint az ellenálló képességet. Így biztosítható a must teljes kierjedése, a kénhidrogénszag kialakulásának lecsökkentése, valamint az erjedés során tisztább illatú bor nyerhetõ.   

 

Amint az erjedés beindul ajánlott a hõmérséklet ellenõrzése, hogy az erjedést megfelelõ szinten tudjuk tartani.

 

Tárolása

Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hûvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu