Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

LittoTabs

Gyöngyözõ borkéntabletta, barriqueban, hordóban vagy kis tartályban történõ kénezésre


Jellemzõk: A LittoTabs SO2-t felszabadító tabletta, amely kálium-diszulfitból és kálium-bikarbonátból áll. A tabletta hatóanyaga a kálium-diszulfit (borkén). A kálium-bikarbonát okozza a gyöngyözést és a jó eloszlatást a hordóban/tartályban.

Borászati Információk: Egy db 5 g-os LittoTabs kéntabletta 5.000 mg SO2 tesz szabaddá.

Adagolás:
 1 tabletta 225 l-es (barriqueban) 22 mg/l SO2 szabadít fel.
 1 tabletta 600 l-es hordóban/tartályban 8 mg/l SO2 szabadít fel.
 1 tabletta 1.000 l-es hordóban/tartályban 5 mg/l SO2 szabadít fel.

 A kénezési szükségletnek megfelelõen több tablettát is lehet használni. A jobb eloszlás érdekében a LittoTabs tablettákat egymás után adagoljuk a hordóba/tartályba.
 A bortörvény kénezésre vonatkozó elõírásait vegyük figyelembe.

A borász tanácsa: A bor szabad SO2-tartalma soha se legyen 30?mg/l alatt. A szabad SO2 meghatározásánál mindig tartsuk szem elõtt, hogy a titrálásos módszerrel (jodometria) a szabadkénessav tartalomba a reduktonokat (aszkorbinsav, vörösborokban a polifenolok) is belemérjük. A borban lévõ reduktonok által a titrálással mért szabad kénessav tartalom a ténylegesen szabadon lévõ SO2-nél magasabb lesz.

Csomagolás: 1 tasak 48 tablettát tartalmaz 3-as levelekben.

Tárolás: Hõtõl és nedvességtõl védett helyen tároljuk.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak.  Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2012.10.11.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu