Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

MostRein®PORE-TEC 

Bentonit-aktív szén granulátum:

-  fehér/vöröscefre illetve fehér/vörösmustok megelõzõ kezelésére,

-  PORE-TEC technológiával garanulálva.

 

A termék rövid leírása

A MostRein® PORE-TEC könnyen duzzasztható és elkeverhetõ granulált bentonit-aktív szén készítmény egészségtelen szõlõbõl származó fehér és vörös mustok illetve cefrék kezeléséhez. PORE-TEC technológiával granulált. A termék alapanyagai a montmorillonit agyagásvány, és növényi eredetû (kíméletes) nagytisztaságú aktív szén. A VO (EK) No. 2165/2005 szerint az aktív szén használata cefrére engedélyezett. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék. 

 

Kezelési cél

A MostRein® PORE-TEC laboratóriumi, illetve üzemi körülmények között is bizonyította hatékony musttisztító hatását. A fejlesztés célja, hogy a meghatározhatatlan erjedési zavarok és az idegen erjedési illatok kialakulása már korai stádiumban gátolható legyen.

Ez a hatás a homogén elõkészítési technológia keretén belül, aktiválással, felület kialakítással, pH változtatással, és az elektromos töltés viszonyok beállításával érhetõ el. Így a MostRein® PORE-TEC adszorptív képessége szelektív és csak meghatározott méretû és töltésû kolloidok illetve zavarosító anyagok megkötésére képes. A MostRein® PORE-TEC hatékonysága a duzzasztás idejétõl függ.

 

Célzott porózus- szivacsos                                 Célzott alapanyag kiválasztás

felületkialakítás:                                                és optimális összetétel:

-fehérje részek, penész részek,                             -mégjobban kíméli a bort,

szermaradványok intenzívebb és                          -célzott musttisztításhoz,

szelektívebb adszorpciója,                                    -meghatározó a tiszta tónusú erjedésnél,

-közvetlenül adagolható,                                       -gyorsan reagál,

-könnyebb oldhatóság és szuszpendálhatóság.     -gyorsan ülepszik,

                                                                              -nagy tisztaságú,

                                                                              -alacsony vastartalmú.

A továbbfejlesztés hatására aMostRein® PORE-TEC nagyon jól tisztított, így a vastartalom növekedése a használat során teljesen kizárható, ezáltal az együtterjesztés is megoldható. Természetesen a MostRein®PORE-TEC alj lefejtése az erjesztés megkezdése elõtt érzékszervi javulással jár.  

 

Adagolása

150-250 g / 100 l must/cefre vagy több. Kombinálható Erbslöh-Mostgelatine-nal vagy PrePurral javítva a borok illatát. 15 %-nál nagyobb rothadás esetén Granucol® GE-t (rothadási %-ként 1 g / 100l) adagoljunk a musthoz/cefréhez. Az egyes termékek adagolása között mindig keverjük át a mustot/cefrét. Adagolási sorrend: Granucol – MostRein eisenarm – Erbslöh-Mostgelatine/PrePur.

                                                                             

Alkalmazása

Felhasználás elõtt bizonyosodjunk meg, hogy a derítõ szuszpenzió idegen szagoktól mentes-e. Közvetlenül a musthoz adagoljuk, vagy 3-5-szörös vízmennyiségben keverjük el, majd kb. 3-6 órát duzzadni hagyjuk. Bekeverés után gondoskodni kell a jó eloszlatásról. Amennyiben a csökkent hatásfok illetve a magasabb adagolási mennyiség nem jelent problémát közvetlenül mustba történõ adagolása is lehetséges, ilyenkor a mustot folyamatos keverni kell, majd a beadagolás után újra át kell keverni. A MostRein® PORE-TEC derítési aljról történõ lefejtést az erjedés elõtt vagy után tegyük meg, de az erjedés elõtti leválasztás jobb eredményt ad.

 

Tárolása

A MostRein® PORE-TEC nagy aktivitású bentonit, ezért óvni kell idegen szagoktól és nedvességtõl. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza. Nem megfelelõ tárolás és felhasználás esetén a felelõsség a felhasználót terheli.


részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

 

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu