Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

Metvain Opti

Optimálisan észterezett speciális metaborkõsav


A termék rövid leírása

Borkõsav belsõ észterezésével készült metaborkõsav. A termék optimális észterezettségi fokkal rendelkezik a kristálykiválások tartós megakadályozására. A legmodernebb gyártási technológia rendkívül stabil észterezést eredményez.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

Borkõ (kálium-hidrogén-tartarát) - és kalcium-tartarát – kiválások tartós megakadályozása.

 

Termék és hatása

A Metavin®Opti-val történõ kezelés tartósan meggátolja a borkõ kikristályosodását és kiválását. Kivételes esetekben, problémás évjárat esetén, amikor a bor borkõvel telített, a stabilizálási idõ rövidülhet. A Metavin® Opti stabilizáló hatásának idõtartama nagyon erõsen függ a mindenkori bor „természetétõl”. A stabilitási idõtartam precíz megadása a telítési hõmérséklet meghatározásával lehetséges. A Metavin® Opti különleges elõnye többek közt a rendkívül stabil észterezés, amely által a szokásos metaborkõsavaknál jobb védõhatást biztosít. Emiatt és a makromolekulák különleges mérete révén a borkõkiválásokkal szemben hosszabb stabilitást érhetünk el. A speciális gyártási eljárásnak köszönhetõen a Metavin® Opti minõsége abszolút változatlan marad. Ellentétben sok más metaborkõsavval, a Metavin®Opti-nak az a különleges tulajdonsága, hogy melegtöltésnél is használható. A korai borkõkiválás veszélye ennél a terméknél igen csekély.

 

Adagolása

A Metavin® Opti ajánlott és jelenleg maximálisan engedélyezett adagolási mennyisége:
10 g / 100 l bor.

 

Alkalmazása

A Metavin® Opti-t 20-szoros mennyiségû vízben elkeverjük, és kb. 1 óra állásidõ után a teljes feloldódás miatt, még egyszer átkeverjük. Csak ezt követõen adjuk az oldatot intenzív keverés közben a tartályba. A Metavin® Opti optimális észterezése és az ebbõl eredõ tartós stabilizáló hatás a feloldást kissé megnehezíti, de gondos keveréssel ez elõsegíthetõ. Az egyenletes eloszlás miatt ajánlatos a töltés elõtt az egész bormennyiséget még egyszer jól átkeverni. A nagy észterezettséget abból láthatjuk, hogy könnyû tejszerû, de jelentéktelen zavarosodás léphet fel. Minél inkább hajlamos a bor a borkõkiválásra, annál erõsebb lehet a zavarosodás. Rövid állásidõ után a bor újra visszatisztul. Ajánlatos a Metavin® Opti-t a töltés elõtt 3-4 nappal a borhoz adni. Ezt megelõzõen a bort megfelelõ derítéssel fehérje stabilizálni kell, mert a metaborkõsav hozzáadásával a bor pH-értéke megváltozhat. Csekély fehérjemennyiség is utólagos zavarosodáshoz vezethet, amely bizonyos idõ után újra eltûnik.

 

Tárolása

A Metavin® Opti higroszkópos, ezért szag- és nedvességhatásoktól óvni kell. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és mielõbb használjuk fel.részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu