Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

MetaGum®

Hosszú kristálystabilizáló hatású, magas észterezettségi fokú metaborkõsav és gumiarábikum speciálisan kialakított, homogén keveréke

 

A termék rövid leírása

A MetaGum® magas észterezettségi fokú metaborkõsav és gumiarábikum speciálisan kialakított, homogén keveréke. Az egymással „belsõleg” összekapcsolt alkotórészek - a magas észterezettségi fokú és stabil metaborkõsav és a könnyen oldható gumiarábikum - megnövelik a kristálystabilitás idejét, magasabb tárolási hõmérsékleten is.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minõség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

 

Kezelési cél

A kristálykiválások - mint a borkõ (kálium-hidrogén-tartarát) és a kalcium-tartarát - tartós megakadályozása a borban, továbbá a kristálystabilitás megnövelése magasabb hõmérsékleten is. Az érzékszervi tulajdonságok javítása, valamint vörös- és rozéboroknál a színstabilitás növelése.

 

Termék és hatása

A nagy molekulájú kezelõanyagok - a magas észterezettségi fokú és stabil metaborkõsav és a könnyen oldható gumiarábikum - meggátolják a kristályok képzõdését borkõvel túltelített újborokban is. Egyszerû metaborkõsav alkalmazása esetén fennáll a veszély, hogy a vegyület többé már nem kristálystabilizáló hatású borkõsavvá esik szét. Ez a bor tárolási idejétõl és a tárolási hõmérséklettõl függ. A MetaGum®-ot alkotó komponensek speciálisan kialakított, homogén keveréke lelassítja a metaborkõsav hidrolízisét. A stabilizálási idõ a MetaGum®-nak köszönhetõen meghosszabbodik. A stabilizálási idõ exakt meghatározása különbözõ borösszetételek és a tárolási feltételek miatt csak korlátozottan lehetséges. Közelebbi támpontot a borkõtelítési hõmérsékletének meghatározása ad.

A MetaGum® nagy molekulájú alkotórészei a bor érzékszervi tulajdonságait felerõsítik. Az ízbenyomás tartósabb lesz, a vörös- és rozéborok esetében a színstabilitás megnövekszik.

 

Adagolása

Az adagolási mennyiség: max. 10 g / 100 l.

 

Alkalmazása

A MetaGum®-ot 10-20-szoros bormennyiségben elkeverjük. Néhány perc után újra átkeverve teljesen feloldódik. A teljes oldódást követõen a borhoz adagoljuk. Az egyenletes eloszlatásról a borban keveréssel gondoskodni kell. A MetaGum®-ot minimum 2-3 nappal a bor letöltése elõtt adjuk a borhoz. Közvetlenül töltés elõtt a bort a MetaGum®és az esetlegesen hozzáadott mustkoncentrátum egyenletes eloszlatása céljából még egyszer jól át kell keverni. A kezelendõ bornak fehérje stabilnak kell lenni, tehát kielégítõ mennyiségû bentonittal, NaCalit® PORE-TEC-kel kell kezelni. Erõsen instabil boroknál elõfordulhat a MetaGum® és más metaborkõsavtermékek adagolása után egy enyhe és elmúló zavarosodás. Hogy ezt a bizonytalanságot kiküszöböljük, ügyelni kell a MetaGum® helyes idõben történõ adagolására (tehát minimum 2-3 nappal a töltés elõtt).

                                                                       

Tárolása

A MetaGum®higroszkópos, ezért szag- és nedvességhatásoktól óvni kell. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és mielõbb használjuk fel.

 

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint készültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük.  Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek,- ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek.  Az ismertetések megfelelnek a német bortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak.  2010.10.06.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu