Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek
Szûrés kategóriára

MaloStar Cream

Három robosztus, egymást kiegészítõ, pozitív tulajdonságokkal rendelkezõ baktériumtörzs keveréke a gyors almasavbontásért


Jellemzõk:  A MaloStar Cream három robosztus baktériumszelekció keveréke harmonikus, jellegzetes krémességgel rendelkezõ borok készítéséhez klasszikus almasavbontás jegyekkel. Az almasav tejsavvá történõ átalakítása a három baktérium keveréknek köszönhetõen még nehéz
körülmények között is végbemegy. Továbbá jó alkohol- és pH-tûrõ képesség, valamint jó lebontó képesség jellemzi a MaloStar Cream baktériumkultúrát. Speciális szaporítási eljárás és a starterkultúra szabadalmaztatott aktiválása megakadályozza a pantoténsav hiány kialakulását és ezáltal, hogy glükózból illósav képzõdjön.

Borászati információ:
- biztos almasavbontás fehér- és vörösboroknál,
- könnyen felülkerekedik a vad mikroorganizmusokon,
- gyors almasavbontást tesz lehetõvé,
- gyors sejtszámnövekedést tesz lehetõvé,
- kiváló sejtosztódás,
- mindhárom baktériumtörzs robosztus karakterrel rendelkezik,
- jól alkoholtûrés,
- jó pH tûrés,
- jó lebontó képesség alacsony hõmérsékleten is,
- kiemeli a krémességet, struktúrát, testességet és jó értelemben
vett tejsavas jegyeket kölcsönöz
- szimultán beoltásra is alkalmas.

Adagolás:  A MaloStar Cream baktériumkultúrával és aktivátorral megtöltött dupla tasak tartalma aktiválás után 2.500 l must/bor beoltására alkalmas. Szimultán beoltás esetén a MaloStar Cream baktériummal történõ beoltást az élesztõs beoltás után 24 órával kell megtenni, vagy az
alkoholos erjedés lezajlása után, az erjedés hõjét kihasználva az újborhoz adagolni.

Aktiválás:  Tiszta edényben készítsen elõ 2,5 l vizet* és adja hozzá a dupla tasak teljes tartalmát. Ezt követõen a baktérium kultúrát jól keverje el, majd 5 perc teljes szuszpendálódás után újra keverje át. Az edényt tiszta ruhával lefedve szoba hõmérsékleten úgy tárolja, hogy a CO2 el tudjon
távozni.
8 - 12 órán át hagyja szobahõmérsékleten aktiválódni. Hozzáadagolás elõtt szoktassa a must-/bor hõmérsékletéhez, és a beadagolás elõtt jól keverje össze. Ezután adja a musthoz/borhoz. Ez
a hosszú idejû aktiválás segíti a baktérium anyagcsere-folyamatainak elindítását, az élethez fontos tápanyagok és a pantoténsav felvételét. A pantoténsav felvétele megakadályozza az acetátok képzését glükózból az almasavbontás során. A pantoténsav hiányból eredõ
problémák megakadályozása miatt a baktériumkultúrát már a szaporítás során kielégítõ mennyiségû tápanyaggal látjuk el, így a pantoténsav megfelelõ mennyiségben felszabadulhat megakadályozva a glükózból illósav képzését.

Az aktiválás során egyidejûleg végbemegy egy lassú és sejtszámkímélõ adaptációja a baktériumoknak a must/borban lévõ életkörülményekhez.

Követelmények az almasavbontáshoz:
- szabad SO2 < 20 mg/l,
- össz.-SO2 < 40 mg/l,
- beoltási hõmérséklet min. 16 °C kés õbbi hõmérsékletcsökkentés a pincehõmérsékletre nem befolyásolja a már megkezdett almasavbontást,
- pH > 3,1,
- alkohol tartalom < 15,5 v/v %.

A borász tanácsa:  Alapvetõen a borok tiszta tónusa és az almasavbontás biztonság érdekében ajánlott a beoltás szelektált tejsavbaktérium-kultúrával. A kontrollált almasavbontás a spontás almasavbomláshoz képest kisebb mértékû hisztamin termelést eredményez. A szabályozott
almasavbontás tiszta ízt, illatot kölcsönöz a boroknak. A MaloStar Cream alkalmazásával rövid idõ alatt még nehéz körülmények között is kivitelezhetõ az almasavbontás.

Csomagolás:  1 alumínium duplatasak.
A fagyasztvaszárított baktériumok szabályozott körülmények között, védõgázas csomagolásban kerülnek lezárásra.

Tárolás: -18 °C-nál alacsonyabb h õmérsékleten legalább 2 évig eltartható, hûtõszekrényben (< 8 °C) legalább 2 hónapig, szobahõmérsékleten pedig (< 22 °C) legalább 2 hétig tartha tó el az
aktivitás elvesztése nélkül.
Sugárzó hõtõl távol tartandó (> 25 °C).

*Víz: Lehetõleg 25 °C-os ioncserélt, vagy desztillált vizet használjon. Amennyiben nem áll rendelkezésre ioncserélt vagy desztillát víz csapvíz is felhasználható, ha az ivóvíz minõségû és nem tartalmaz 0,3 mg/l nagyobb mennyiségben Cl2-t.

részletesebb ".pdf" formátumú ismertetõ megtekintéséhez kattintson ide...

Termékismertetõink és az azokban található használati utasítások a legjobb tudásunk szerint  észültek. Az adatokat legújabb tapasztalataink alapján közöltük. Mivel a kezelt italokról nem állnak adatok rendelkezésre,- ugyanakkor ezen italok természetes eredetüknél fogva különbözõek, ezért kezelési ajánlásaink nem lehetnek kötelezõ érvényûek. Az ismertetések megfelelnek a német  ortörvény és az EU elõírásainak. Egyebekben általános eladási feltételeink az irányadóak. 2010.10.25.

Vissza a termékekhez

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erõspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu