|
|
| Egyéb borászati segédanyagok, stabilizáló szerek | |
|
A borászati folyamatok során a bortörvény számos kezelőanyag felhasználását engedélyezi.
A borok érzékszervi tulajdonságai évjárattól és fajtától függően a savtartalom növelésével pozitívan befolyásolhatók.
A mikrobiológiailag kifogásolható bor eladhatatlan. Ezért a kénezés és a kénszint folyamatos ellenőrzése meghatározó jelentőségű a bor életében. A kén hatékonyságát antioxidáns hatásával egészíti ki az aszkorbinsav és mikroba gátló hatásával a szorbinsav.
A bor nehézfém tartalma fém eszközökkel történő érintkezés, illetve a kénhidrogén szag kezelése során emelkedhet. A megnövekedett fémtartalom mennyiségétől függően kékderítéssel, vagy komplex képzéssel Ferroplex-szel akadályozható meg a későbbi fémes törés.
|
|
Megnevezés | Leírás / Bt adatlap | Leírás | Mennyiség | Egység | |
---|
|  | / | |
| kombinált derítés a kerttrade-szett segítségével. Megújult összetétel! | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| monohidrát | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| C-vitamin | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| természetes borkősav | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| E 202, Vinosorb neu | db | 25 kg - 66 750 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| E 202, granulát | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| E 211, tartósítószer | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| kristályos, káliumdiszulfit | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| folyékony, természetes színanyag 0,66% | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| derítőszer palackos erjesztéshez | db | |  |
|
|
|  | / | |
| biológiai úton előállított L(+)-tejsav (folyékony 80%-os) | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| kombinált termék mustok, cefrék és borok kénezéséhez | db | |  |
|
|
|  | / | |
| Habosodásgátló (erjesztés és lepárlás alatt) | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| borkéntabletta (gyöngyöző): barrique-hordóban, ill. kisebb tartályban lévő borok kénezésére | db | 48db/csomag - 5 795 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|