|
|
| Borászati enzimek | |  | |
|
A fehérszőlő must, cefre enzimkezelését a minőség javítás és a feldolgozás megkönnyítése végett alkalmazzuk. A különféle enzimkészítmények sokféle aktivitása többek közt lehetővé teszi, hogy a szőlő aromaanyagai jobban felszabaduljanak illetve, hogy a szűrési költségeket csökkentsük.
Egyértelmű, hogy a kékszőlők enzimkezelésének elsődleges célja a jobb színkioldás, azonban a kioldott színt stabilizálnunk is kell, mert csak így érhetjük el a vörösborokra jellemző mély és élénk színt. Fontos gazdaságossági szempont továbbá, hogy enzimkezeléssel magasabb lényeredéket érhessünk el.
Fontos megjegyezni, hogy mindig nagyon jól tisztított, a káros depszidáz és oxidáz mellékaltivitásoktól mentes enzimeket használjunk.
|
|
Megnevezés | Leírás / Bt adatlap | Leírás | Tippek/ tanácsok | Mennyiség | Egység | |
---|
|  | / | |
| Megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre, must, újbor és édestartalék kezelésre. | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Fehér cefréhez, musthoz, újborhoz, valamint édestartalék előállításához használható depszidázmentes, nagy aktivitású pektinázkészítmény. | | db | 1 kg - 12 240 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Nagytisztaságú enzimkészítmény, aromafeltáró aktivitással. | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Speciális folyékony, depszidázmentes enzimkészítmény hideg áztatás és ülepítés esetén még 5 ºC-on is hatékony pektinbontást tesz lehetővé | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Nagyaktivitású, folyékony pektinázkészítmény fehércefre áztatására (macerálására). | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Kíméletes, színkioldó pektolitikus enzim vöröscefre kezelésére. | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Stabíl színű, gyümölcsös vörösborok készítéséhez használható folyékony vörösborenzim héjonerjesztéshez és cefremelegítéses vörösborkészítéshez |  | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Granulált depszidázmentes pektináz, cefre, must és újbor kezeléséhez | | db | | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Depszidázmentes, nagyaktivitású folyékony enzimkészítmény melegítéses vörösbor-technológiához | | db | 1 kg - 79 250 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Depszidázmentes, 65-75 C-on hőstabil folyékony enzim, cefremelegítéses vörösborkészítéshez. | | db | 1 kg - 50 840 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Kiváló színkioldó és az érett polifenolokat feltáró, folyékony enzim, testes, színintenzív, strukturált vörösborok készítéséhez | | db | 1 kg - 40 425 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Folyékony, depszidázmentes, széles hatásspektrumú, tisztító- és szűréskönnyítő enzim , a kifejezetten magas kolloid- és nyálkatartalmú újborok, mustok tisztítására. | | db | 1 kg - 23 945 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| Folyékony, depszidázmentes pektinbontó enzimkészítmény, magas pektintartalmú, nehezen feltárható fajtákhoz, cefrére és ülepítéshez vörös és fehér fajtáknál | | db | 1 kg - 39 830 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| A Gram (+) baktériumok nemkívánatos mikrobiológiai aktivitásának visszaszorítására szolgáló enzim cefrében, mustban, borban és pezsgőben. | | db | 1 kg - 65 945 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| nagy aktivitású borászati enzim: must és újbor tisztításához, hidroxi-fahéjsav-észteráz mellékaktivitás mentes | | db | 0,2 kg - 11 380 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|
|
|  | / | |
| nagy aktivitású „battonage" enzim: növeli a borok testességét és struktúráját, hidroxi-fahéjsav-észteráz mellékaktivitás mentes |  | db | 0,2 kg - 19 145 Ft + ÁFA/db | |
|  |
|