Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek

Újdonságok a 2018-as szüretre

Újdonságok a 2018-as szüretre



Szüreti kiemelt ajánlat 2018


A 2018-as évjáratban is segítjük a pincék munkáját a szüreti időszakban érvényes kedvezményes árlistánkkal.
Az árlista letöltéséhez kattintson IDE.

 

Erbslöh és LaLittorale termékek új név alatt

Az Erbslöh francia leányvállalata a LaLittorale új néven Erbslöh Franciaországként értékesíti továbbá az Erbslöh termékeket a francia piacon.
Ezért az európai piacokon korábban is értékesített LaLittorale termékek nevei is változnak. Továbbá néhány Erbslöhs termék neve is változik.
 >>tovább

 

Trenolin enzimek

 

Trenolin Flot PLUS:  új receptúrájú folyékony, depszidázmentes, flotációs enzim, gyors pektinbontást eredményez, nagy pektinészteráz
tartalmának köszönhetően, így gyorsabban flotálható a must.    >>>tovább 

Trenolin Super PLUS:  folyékony, depszidázmentes, tiszta pektináz, amely nagyobb lényeredéket, gyorsabb feldolgozást, könnyebb
préselhetőséget és a mustok jobb ülepedést biztosítja.    >>>tovább  

Trenolin Bouquet PLUS:  speciális, depszidázmentes, aromafeltáró enzimkészítmény, amely új ß-glükozidáz aktivitása miatt, már cukor
jelenlétében is hatékony aromafeltárást tesz lehetővé. Ezért használatával illatban sokkal gazdagabb borokat készíthetünk    >>>tovább

A TRENOLIN enzimek széles skálája segíti a szőlő feldolgozást és a must tisztítást legyen szó áztatatásról, vagy csak pektinbontásról,
ülepítésről vagy flotációról! >>>tovább

 

 

Musttisztítás a 2018-ban

 

A 2018-as évjárat is száraz, meleg évjáratnak ígérkezik. A 2018-as évjárat magában hordozza annak a veszélyét, hogy a szőlő az intenzív cukorgyűjtéssel
előbb éri el a szüretelésre alkalmas állapotot, minthogy fiziológiailag elérné a megfelelő érettséget. Ennek következményeként, nehezebb ülepedéssel,
magasabb fehérjetartalommal és magasabb polifenol tartalommal számolhatunk.

MostGelatine CF:  Zselatin derivátum fehér must és cefre kezeléséhez. (kazein mentes)

Vegán musttisztítás:

LittoFresh Origin:   Zöldborsó alapú természetes növényi fehérje derítéshez és harmonizációhoz

LittoFresh Most: Növényi fehérje alapú, por musttisztító anyag, polifenol csökkentésre, vegán termék

LittoFresh LiquidFolyékony növényi fehérje musttisztításhoz és borharmonizáláshoz

Litto Fresh rosé:  Növényi fehérje alapú musttisztítóanyag rozé készítéséhez. A LittoFresh Rosé kiváló reakcióképességű borsó fehérjét tartalmaz,
ami képes a könnyen oxidálható fenolokat már must állapotban megkötni, így a rozé vonzó illata és lilás rózsaszínes árnyalata hosszú ideig megőrizhető.

 

Mustülepítési technológia egészséges szőlő esetén >>>

Mustülepítési technológia egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén >>>

Flotáció egészséges szőlő esetén >>>

Flotáció egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén  >>>

FermoBent PORE-TEC - bentonit együtterjesztésre, fehérjestabil bor, már kierjedés után!

            

Élesztő ajánlatunk

Oenoferm Bouquet F3

Szelektált, szárított fajélesztő, amely kiváló aromaképző tulajdonságairól ismert. Speciális enzimtevékenységével felszabadítja a szőlőben levő
aromakomponenseket. 

 

Oenoferm X-treme F3 és Oenoferm X-Thiol F3

Hidegtűrő hibrid élesztők a gyümölcsös tiol- és egzotikus aromák
kiemeléséhez. Prospektusunkat letöltheti itt: >>>tovább

Oenoferm Pink F3

Szárított fajélesztő, modern, száraz, kirobbanóan gyümölcsös rozé készítéséhez

Oenoferm Merlot

Szárított fajélesztő harmonikus Merlot és kékfrankos készítéséhez, ribiszke-, málna-, és cseresznye aromajegyekkel

 

Találja meg a fajtához, technológiához legjobban illő Oenoferm élesztőt! >>>tovább

 

Élesztő rehidratálás vagy direkt beoltás

Az utóbbi években a direkt beoltás egyre nagyobb téma a borászok körében, de nézzünk csak a dolgok mögé, mit és hogyan érdemes megtennünk,
hogy az élesztők minél jobb kondiba kerüljenek. Olvassa el a témában a Bor és Piacban megjelent cikkünket  >>tovább

 

Élesztő rehidratálás és élesztő tápanyagok

A meleg évjáratok sajátossága, hogy a friss gyümölcsös aromák nagy része „elég” az érés során. Ilyenkor különösen figyelnünk kell az aromák
védelmére. Ehhez nyújt hatékony segítséget az Erbslöh új, természetes glutationnal tartalmú rehidratáló tápanyaga a VitaDrive ProArom, mely
már a mustban védi az aromaanyagokat és  természetes védekező funkciót is indukál a sejtben a szermaradványok ellen. Az erjedések során nagy
segítséget nyújt a folyamatosan adagolható Vitamon Liquid folyékony tápanyag, mely előkészítés nélkül az erjedő tételhez adható. A Vitamon
Liquid az erjedő tétel átkeverése nélkül alkalmazható, elkerülve így a must kihabzását és értékes időt spórolva  meg a szüret során. Új szerves
és szervetlen nitrogénforrást is tartalmazó tápanyagunk a VitaFerm Base segíti az élesztő működését a teljes erjedési folyamat során. Más
tápanyagaink, mint a VitaFerm Ultra F3 tartalmaz olyan anyagokat, amelyek elősegítik a teljes kierjedést magas cukortartalom esetén is.

 

 

Mustaljak kezelése

 

eSan szűrőzsák: Az eSan-szűrőzsák a kis mennyiségű ülepítési aljak, seprők, és derítési aljak kipréselésére került kifejlesztésre. Az eSan
szűrőzsákok két méretben kaphatók: eSan Standard 50 l-es és eSan Big 250 l-es méretben.
Részletes használati utasítást IDE kattintva olvashat 


Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu