Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek

Újdonságok és ajánlatunk a 2016-os szüretre

Újdonságok és ajánlatunk a 2016-os szüretre


Szüreti kiemelt ajánlat 2016


 

Mint minden évben, idén is segítjük a pincék munkáját a szüreti időszakban érvényes kedvezményes árlistával.
Az árlista letöltéséhez kattintson
 IDE .

 

ÚJ Trenolin PLUS enzimek – előny a borkészítésben:


A Trenolin enzimek fejlesztése napjainkban sem áll meg, a következőkben bemutatott Trenolin PLUS enzimek számos előnyt nyújtanak a borkészítés során.

PLUS – Sok plusz az új formulának köszönhetően!

A következő tulajdonságok jellemzőek a Trenolin® PLUS enzimekre:

• optimalizált és a modern borkészítéshez adaptált receptúra,

• depszidázmentes (cinnamolészteráz aktivitás-mentes),

• tartósítószer-mentes.

 

A Trenolin PLUS enzimekről bővebben a BOR ÉS PIAC legutóbbi számában megjelent cikkünkben ITT olvashat.

A TRENOLIN enzimek széles skálája segíti a szőlő feldolgozást és a must tisztítást legyen szó áztatatásról, vagy csak pektinbontásról, ülepítésről vagy flotációról! >>>tovább

Trenolin  Bouquet PLUS:  speciális, depszidázmentes, aromafeltáró enzimkészítmény, amely új   ß-glükozidáz aktivitása miatt, már cukor jelenlétében is hatékony aromafeltárást tesz lehetővé. Ezért használatával illatban sokkal gazdagabb újborokat készíthetünk    >>>tovább  

 

Musttisztítás a 2016-os évjáratban


A 2016-os évjárat változatosnak ígérkezik. Több borvidéken komoly problémákat okoz a lisztharmat és peronoszpóra fertőzés ezért a permetezések gyakorisága jóval magasabb mint a korábbi évjáratokban. Így a mustba bekerülő szermaradványok (erjedést gátló anyagok) illetve fertőzött bogyórészek (penészes részek) eltávolítása  már a musttisztítás során fontos elvégezni, hogy tiszta illatú, gyümölcsös borokat készíthessünk. 

Carbotec GE  Speciális adszorpciós granulátum musttisztításhoz mely korai stádiumban szelektíven megkötni az erjedést zavaró anyagokat anélkül, hogy a must aromaanyagai károsodnának vagy csökkennének.

 

Flora Clair Adsorb  Növényi alapú, por alakú, musttisztító anyag polifenol csökkentésre Megelőző kezelés az oxidáció és a keserű íz kialakulása ellen.  A FloraClair® Adsorb használatával megelőzhető az oxidáció és a keseredés, mivel a termék megköti az oxidációra hajlamos fenolos vegyületeket és a húzós fenolokat.

 

Litto Fresh rozé  Növényi fehérje alapú musttisztítóanyag rozé készítéséhez. A LittoFresh Rosé kiváló reakcióképességű borsó fehérjét tartalmaz, ami képes a könnyen oxidálható fenolokat már must állapotban megkötni, így a rozé vonzó illata és lilás rózsaszínes árnyalata hosszú ideig megőrizhető.


Mustülepítési technológia egészséges szőlő esetén >>>

Mustülepítési technológia egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén >>>

Flotáció egészséges szőlő esetén >>>

Flotáció egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén  >>>

FermoBent PORE-TEC - bentonit együtterjesztésre, fehérjestabil bor, már kierjedés után!

            

Élesztő ajánlatunk a 2015-ös évjáratban


Oenoferm X-treme F3 ÚJ és Oenoferm X-Thiol F3 ÚJ Alkoholtűrő hibrid élesztők a gyümölcsös tiol- és egzotikus aromák kiemeléséhez. >>>tovább

Prémium élesztők a LaLittorale termékcsaládból

 Találja meg a fajtához, technológiához legjobban illő Oenoferm élesztőt! >>>tovább

 

Élesztő tápanyagok


A 2016-os évjárat megnövekedett vegyszerterhelése akadozó erjedéseket okozhat. Szükséges az élesztők megfelelő kondícionálása már a rehidratálás során már a Vitadrive F3 rehidratáló tápanyaggal. Az erjedések során szüreti hajtásban nagy segítséget nyújthat a folyékony Litto Thiamol P, mely előkészítés és az erjedő tétel átkeverése nélkül alkalmazható elkerülve így a habzást és a tétel kifutását.
Egyes tápanyagok, mint a VitaFerm Ultra F3 tartalmaz olyan inaktív élesztőket, amelyek képesek a szermaradványok megkötésére és ezáltal elősegítik a teljes kierjedést.

·        Vitadrive F3 élesztő rehidratáló tápanyag

·         LittoThiamol P folyékony tápanyag DAP és Tiamin keveréke. Folyékony tápanyag az egyenletesebb tápanyagellátásért az erjedés során, ezáltal nem kell átkeverni az erjedő tételt.

·        Vitamon Combi (DAP + thiamin) szervetlen tápanyag

·        Vitaferm Ultra F3 multikomplex élesztő tápanyag

·        PuroCell O nagy tisztaságú élesztősejtfal kivonat

 

Mustaljak kezelése


eSan szűrőzsák : Az eSan-szűrőzsák a kis mennyiségű ülepítési aljak, seprők, és derítési aljak kipréselésére került kifejlesztésre. Az eSan szűrőzsákok két méretben kaphatók: eSan Standard 50 l-es és eSan Big 250 l-es méretben. Részletes használati utasítást IDE kattintva olvashat 

 
Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu