Kosár tartalmaCégtörténetKapcsolatBelépésRegisztrációEnglish
Termékjegyzék, leírásokHírekAjánlások, szakcikkek

2014-es szüreti ajánlatunk

2014-es szüreti ajánlatunk







Enzim kezelés a 2014-es évjáratban:

A 2014-es évjáratban az országos szintű lisztharmat fertőzés miatt a fertőzött szőlőknél rövid cefreállási időt ajánlunk (fertőzött szőlőnél az áztatást kerülni kell!).  A gyors léelválasztás érdekében csak tiszta pektináz alkalmazása ajánlott. Így csökkenthető a préselési idő, a présnyomás és a színlé gyorsabban eltávozik.
Nagy hatékonyságú pektináz, a pektingazdag fajtákhoz (sárgamuskotály, fűszeres tramini, bianka stb.) intenzív pektinbontó hatékonysággal, préselés könnyítéshez, ülepítéshez és a szűrhetőség javításához, 10 C alatt is aktív. >>>tovább

            Találja meg a szüreti technológiához legjobban illő Trenolin enzimet! >>>tovább

Musttisztítás a 2014-es évjáratban

A 2014-es évjáratban a lisztharmat fertőzés országos problémát jelent. Mivel ez a gomba betegség a szőlő bogyó felületén és a kocsányon telepszik meg, a must kezelése, tisztítása mindenképp ajánlott. Ilyen évjáratokban a megszokott musttisztítási eljárásokat ki kell egészíteni a fertőzött részek megkötésére irányuló kezelésekkel.


Mustülepítési technológia egészséges szőlő esetén >>>
Mustülepítési technológia egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén >>>

Flotáció egészséges szőlő esetén >>>

Flotáció egészségtelen szőlő (lisztharmat, szürkerothadás) esetén  >>>

           VinProtect lehetővé teszi a cefre, must és bor hatékony oxidáció elleni védelmét és stabilizálja az aromát és

           az íz alkotókat. A jól megválasztott alkotórészek nagy antioxidáns hatást garantálnak. >>>tovább


               A musttisztítás során alkalmazott Erbslöh-Mostgelatine CF-el korai stádiumban
            csökkenthető a zavaró ploifenolok és katechinek mennyisége. A kazein mentes Erbslöh-Mostgelatine CF
            elősegíti a must ülepedését is.  >>>tovább              A FermoBent PORE-TEC együtterjesztésre kifejlesztett mustbentonit. A FermoBent PORE-TEC már korai
            fázisban képes megkötni a fehérjéket a mustból, alkalmazásával fehérjestabil újbor érhető el. A FermoBent
            PORE-TEC beadagolása az erjedés 2., 3. napján történik, praktikusan egy tápanyag beadagolással
            összekapcsolható.  A FermoBent PORE-TEC granulátum struktúrája úgy került
            kialakításra, hogy közvetlenül duzzasztás nélkül is bekeverhető legyen a mustba.A FermoBent PORE-TEC
            100-150 g/100l must adagolási mennyiséggel fehérjestabíl újbort adhat az erjedés után. Nehezen
            fehérjestabilizálható fajtáknál pl.: zöldveltelini, tramini, irsai olivér, szürkebarát, pinot blanc, királyleányka... az
            adagolási mennyiséget 200 g/100l must vagy magasabb értékre kell emelni.A FermoBent PORE-TEC
            extrém alacsony vastartalma miatt nem növeli a mustok, újborok vastartalmát valamint nagy tisztasága
            miatt tiszta illatú és egyenletes erjedést tesz lehetővé.   >>>tovább  

Élesztő ajánlatunk a 2014-es évjáratban
Az évjáratból következő sűrűbb permetezések és drasztikusabb szerek alkalmazása befolyásolhatják az élesztők működését. Így nagy hangsúlyt kell fektetni az élesztők rehidratálására.
Biotanúsított vörösborélesztő, színintenzív és strukturált vörösborok erjesztéséhez
          Az Oenoferm X-treme GMO mentes hibrid élesztő, az Erbslöh saját szelekciója, amit egy bayanus és
          cerevisiae élesztő protoplast fúziójával állítottak elő.          Az Oenoferm wild & pure az Erbslöh saját vadélesztő szelekciója a Torulaspora delbrückii törzsből (korábban
         Saccharomyces rosei). Fehér- és vörös borok erjesztésére is alkalmas, olyan esetekben ahol a bor textúrája
         sokkal krémesebb kell legyen és hosszan tartó, kellemes ízérzetet jelenjen meg a szájban.
            Találja meg a fajtához, technológiához legjobban illő Oenoferm élesztőt! >>>tovább

Élesztő tápanyagok

A 2014-es évjáratban jelentkező gomba betegségek és a nagyobb permetszer terhelésre is érdemes odafigyelni az élesztőtápanyagok megválasztásánál. Egyes tápanyagok, mint a VitaFerm Ultra F3 tartalmaz olyan inaktív élesztőket, amelyek képesek a szermaradványok megkötésére. Szürkerothadás esetén, pedig nagyon fontos a B1 vitamin pótlása a mustban.



Újdonságok
Az eSan-szűrőzsák a kis mennyiségű üledékek (mustalj, seprő, derítési alj) kipréselésére került kifejlesztésre. Az eSan szűrőzsákok két méretben kaphatók: eSan Standard 50 l-es és eSan Big 250 l-es.
Az OakyVin Mash egy pörköletlen tölgyfachips, ami méreténél fogva a cefréhez adagolás után könnyen szivattyúzható. Színstabilizáló hatása a pörköletlen tölgyfa chipsből kioldódó fenolok és a bor instabil monomer fenoljainak reakciójának köszönhető. Így képződnek stabil polimerek.
Almasavbontó starterkultúra fehér és rozéborhoz, mely kiemeli a rozék gyümölcs aromáit és megőrzi a fehérborok fajtajellegét.
     

Bankkártyás fizetésRendelés faxon

Értékesítés 2336 Dunavarsány-Erőspuszta, Dunavarsány Ipari Park Telefon 06 24 534 060   06 24 534 070   06 24 534 080 Fax 06 24 534 081 E-mail borkezeles@kerttrade.hu

2009 © Kerttrade Kft. Minden jog fenntartva Design & Solutions by NetGo.hu